Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

Kuvankäsittely, taitto ja typografia

Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja ShellToe » 14.5.2008 klo 16.23

Täällä uusi homppulainen, mäkeistä kyllä on jo parin vuoden kokemus. Tarvitsisin neuvoja piirtopöydän hankintaan. Olen katsellut keskusteluja aiheesta, mutta pariin ongelmaan tarvisi löytyä ratkaisu ennen kuin uskallan laitteen hankkia.

Vähän taustaa millaiseen hommaan piirtopöydän tarvitsen. Tulisi siis töihin ja tarvitsen hyvät perustelut pomolle. Olen jalkinesuunnittelija ja eniten käytössä on Illustrator CS3 välillä myös Photoshop CS3 (kevyttä kuvanmuokkausta) ja sitten tietysti normaalit sähköposti yms "pikkuohjelmat". Työjuhtana on PowerMac 1.6GHz, 2.25GB RAM ja näyttönä Cinema Display 20".

Olen katsellut Wacom Bamboo Fun tai Intuos malleja A6/A5 koossa. Käsittääkseni tämä molemmat toimii hyvin photoshopissa ja illustratorissa? Tuosta Bamboosta oli vähän huonosti infoa wacomin nettisivulla. Vaikka Mighty Mouse onkin melko hyvä, välillä tuntuu ranne kipeytyvän ja ärsyttää hiiren raahaaminen päydällä. Toivoisin että tuo piirtopöytä olisi ratkaisu sujuvampaan työhön.

Kumpi koko/malli olisi parempi? Viekö nuo A5 mallit paljon tilaa näppäimistön edessä pöydällä ja tuleeko käden liikkeistä laajat? Onko tuossa Bamboossa kaikki tarvittava tällaiseen kohtis peruskäyttöön. Tällä hetkellä tuntuu että tuo Bamboo Fun A5 voisi olla sopiva käyttööni, mutta mietityttää voisiko tuo A6kin olla riittävä. Mitä etuja tuossa Intuos mallisa on Bambooseen verrattuna käytännössä?

Käytän Illustratorissa melko paljon näppäin oikoteitä työkaluille ja komennoille. Vaikuttaako piirtopöytä mitenkään näppäin oikoteiden käyttöön, onko helpompaa, vaikeampaa? Mitä niillä piirtopöydässä olevilla näppäimillä tehdään?

Kuvien ohella teen myös "semi-teknisiä" tuotekuvauksia, joissa on mm. mittoja, tekstiä yms. Toimiiko tuo tekstin tunnistus ominaisuus myös Illustraattorissa?(työkielenä englanti).

Kuinka paljon muistia tuo pöytä tarvitsee, hidastaako se Illustraattoria?

Neuvoista kiitollinen,
ShellToe

edit typo otsikossa.
Avatar
ShellToe
 
Viestit: 7
Liittynyt: 14.5.2008 klo 16.09
Paikkakunta: Manchester, UK

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Pastori » 14.5.2008 klo 17.21

Omat kokemukseni ovat graffa ja valokuvahommista. Olen käyttänyt varhemmista intuos/graphire pöydistä nykyisiin eri kokoisina a4-a6 koossa. Nykyinen työkäyttöversion on uusin Intuos koossa a5 (a5wide voisi olla okei kanssa).

Itselleni olen havainnut tuon kokoisen ja Intuos laadun olevan parhaan. Edullisemmissa malleissa ei pöydän pinta kestä kovaa käyttöä ja myöskin Intuosin laajempi paineentunnistus tuntuvat hyvältä. Pidemmän päälle tuntuu siltä että kynä liukuu kalliimman mallin pinnalla paremmin.

Kooksi (päätyönä PhotoShop ja valokuvat) valitsen mieluummin a5:n tai jopa a6:n kuin a4:n. Aanelonen on liian iso tikkaavaan pienen alueen hinkkaukseen joka on kuvankäsittelyssä tyypillistä - isommalla pöydällä liikeradat tulevat liian isoiksi ja kuluttaviksi. Kuvittajilla tuntuu olevan tarve laajempiin piirroskaariin ja siksi he suosivat isompaa kokoa.

Suosittelen lainaamaan joltakulta ja testaamaan mikä on sopiva koko. Laadussa ei kantsi säästää - laitehan tulee työkäyttöön, hyvä piirtopöytä kestää sitten sulla pidempään kuin mikä itse koneen elinkaari on työkäytössä.
Pastori
 
Viestit: 1117
Liittynyt: 8.7.2004 klo 17.17

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja IIIMacci » 14.5.2008 klo 17.42

Kannattaako käyttää Wacomia hiirenä vai kynänä... siis asetuksista jos laittaa? Itse huomasin että isolla pöydällä oli mukavampaa - helpompaa tottuneemattoman käyttää kun se oli asetettu toimimaan hiiren tavoin... kumpi oikeesti on se "oikea" tapa käyttää?
IIIMacci
 
Viestit: 2717
Liittynyt: 30.12.2006 klo 14.04

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja atheos » 14.5.2008 klo 19.27

Piirtopöydän näppäimet lienevät aika pitkälti kustomoitavissa niille toiminnoille mitä itse kaipaa. Itse pöytähän (tai kynä, miten sen ottaa) toimii lähinnä toisena hiirenä joten näppäinoikoteihin sillä ei ole mitään vaikutusta kuten ei muuhunkaan toimintaan. Itselläni on Bamboo One A6 ja omiin tarpeisiini se on oikein riittävä. Ainoa itselle harmillinen asia on Wacomin ajuri joka ei toimi mikäli pöytä ei ole kytketty konetta käynnistettäessä... Läppärillä kun tuo vaatimus ei ihan aina toteudu :)
 Mac mini •  MBA 11" •  iPhone 5s •  iPad (3rd gen)
http://irc.fi/atheoshttp://www.mikseri.net/user/atheos
Avatar
atheos
 
Viestit: 4575
Liittynyt: 4.11.2007 klo 13.32
Paikkakunta: Tampere

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Tukkonokka » 15.5.2008 klo 9.30

Suosittelen lämpimästi Intuos A5 widea. Pelittää todella mukavasti sekalaisessakin puuhassa ja on todella näpsä korvaaja hiiren käyttöön. Mahtihiiri on tietty hyvä johonkin puuhaan, mutta tuolla kynällä tökkäily on kyllä miellyttävämpää. Illu/fotari/indy-puuhaan on tullut laitettua oikealla oleviin namiskoihin itselle tärkeimmät eli undo/redo/step back/step forward. Paineen ja kallistuksen tunnistus toimii. Saa aika hulppeitakin efektejä aikaiseksi etenkin fotarin siveltimillä. Kynän kierron tunnistuksesta en osaa sanoa, kun ei ole sitä "tussikynää" millä saisi kokeiltua.

Fyysisistä mitoista: Leveydeltään näppärästi langallisen alu-näppäimistön levyinen, joten näppis piirtopöydän takana makaa hyvässä asemassa ilman mitään kikkailuja. Tämmöiselle laiskalle oikein hyvä juttu.

Vielä kun saisi noihin pöydän ohjelmoitavien namiskojen vieressä oleviin liukusäätimiin viritettyä (fotarin) siveltimen koon säädön. Onnistuukohan se?
Kiitos, näin meillä kuitenkin.
Tukkonokka
 
Viestit: 55
Liittynyt: 10.1.2008 klo 12.30
Paikkakunta: Tampere

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Anniel » 15.5.2008 klo 10.10

Tervetuloa Homppuilemaan ShellToe! :) <:o) [?]
"Anyone who does not believe in miracles is not a realist." – Audrey Hepburn

Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi • Hopeinen Omena shop
Avatar
Anniel
Ylläpitäjä
 
Viestit: 16537
Liittynyt: 25.11.2004 klo 11.57
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Jaroneko » 15.5.2008 klo 11.25

IIIMacci kirjoitti:Kannattaako käyttää Wacomia hiirenä vai kynänä... siis asetuksista jos laittaa? Itse huomasin että isolla pöydällä oli mukavampaa - helpompaa tottuneemattoman käyttää kun se oli asetettu toimimaan hiiren tavoin... kumpi oikeesti on se "oikea" tapa käyttää?

Oikea tapa käyttää on se joka sinulle paremmin sopii. Itse en ole missään koossa osannut käyttää hiiri-moodissa kynää, mutta ei se tarkoita etteikö muut saisi näin tehdä. Yleisintä on kuitenkin käyttää kynää kynä-moodissa, niin että pöydän kulmat vastaavat näytön kulmia.

atheos kirjoitti:Ainoa itselle harmillinen asia on Wacomin ajuri joka ei toimi mikäli pöytä ei ole kytketty konetta käynnistettäessä... Läppärillä kun tuo vaatimus ei ihan aina toteudu :)


Mielenkiintoista. Itsellä ei Intuos ym. pöytien kanssa ole ollut tällaista ongelmaa edes vanhojen OSien kanssa.

Itsellä tuo Intuos 3 A5, koska itsekin koen A4:n liian isoksi sitäkin käyttäneenä ja toisaalta A6 on omaan työskentelyyn liian pieni. A5 wide houkutti vaihtamaan sen ilmestyessä, mutta tuo A5 on juuri oikean kokoinen mukana kannettavaksi omassa pussissaan esim. MacBookin tai oman 13.3" VAIOni kanssa.
Vielä vinkkinä että kannattaa ehdottomasti katsastaa Wacomin nettikaupan kunnostettujen tarjonta. Niissä on täydet takuut ja ainakin omani, entinen demokappale, tuli täydellisessä kunnossa tuolta ja maksoi toista sataa euroa vähemmän toimituksineen, kuin vaikka Verkkokaupasta haettuna.
Intuos sarjassahan on sitten myös enemmän tekevälle mukava työkalun tunnistus ominaisuus, joka tunistaa jokaisen kynän ja työvälineen erikseen ja näille voi määrittää omat toiminnot. Myöskin enemmän piirtävän kannattaa tutustua vaihtokärkiin. Itse käytän lähes aina huopakärkiä, koska ne vain tuntuvat mielestäni mukavammalta. Siinä missä nylonkärki tuntuu hyvältä geelikuulakärkikynältä, tuntuu huopakärki piirrustustussilta, joka on itselle mieluisampi työväline. On myös joustettu nylonkärki, joka taas tuntuu enemmän pieneltä siveltimeltä.
Tässä näitä sekavia ajatuksia näin 'aamutuimaan'. Nyt töihin. Ja juu, tervetuloa forumille. ^^
MacBook Pro 15.4" Glossy C2D 2.33GHz, 4GB, X1600 256MB, 10.7.4

(PeliPC Intel C2Q Q8200, 3GB, HD5850, W7)
Avatar
Jaroneko
 
Viestit: 1323
Liittynyt: 10.7.2007 klo 8.46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja ShellToe » 15.5.2008 klo 11.55

Kiitos kaikille vastauksista.

Saan tänään kokeiluun työkaverin Intuos (joku vanhempi malli) piirtopöydän vähäksi aikaa, niin saan kunnolla tuntuman. Olette saanneet minut kallistumaan tuon Intuoksen kannalle. Olisi vielä kiinnostavaa kuulla Illustrator käyttäjien kokemuksia. Tarvitsee sitten yritää tuo Intuos3 tinkiä pomolta. (Firmassa mieletön säästö budjetti meneillään ja yrittävät kaikista "turhista" menoista karsia...)

Onko kenelläkään kokemuksia Wacomin tekstintunnistus ominaisuuksista?

Kiitos Jaronekolle Wacomin kunnostettujen kaupasta.
Avatar
ShellToe
 
Viestit: 7
Liittynyt: 14.5.2008 klo 16.09
Paikkakunta: Manchester, UK

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Fixx » 15.5.2008 klo 12.56

Olikos illussa "paineentunnistuskynää" niinkuin freehandissa? Siis kynällä piirretään vapaasti ja illu keksii bezierit samantien, mutta tulos ei ole pelkkä polku vaan alue, jonka leveys vaihtelee paineen mukaan?
Avatar
Fixx
 
Viestit: 3018
Liittynyt: 6.10.2004 klo 21.42

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Ronja » 16.5.2008 klo 11.08

Bamboo A 6 käytössä kuvankäsittelyssä ja yleisessä surffailussa. Hiiri pölyttyy jossain kaapissa. Pöydän pikanäppäimet nokkelia ohjelmien avaamiseen.
Epäili aluksi A6 koon olevan liian pieni, mutta nyt en vaihtaisi isompaan. Kulmasta kulmaan ranneliikkeellä.
Loppui hiiren kalina tässä taloudessa [:D]
Suosittelen
Ronja
 
Viestit: 160
Liittynyt: 13.6.2007 klo 1.04

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Jaroneko » 16.5.2008 klo 11.14

Käyttääkös joku muuten noita Wacomin hiiriä? Meilläkin on niitä iso kasa koskemattomina pusseissaan töissä. :P
MacBook Pro 15.4" Glossy C2D 2.33GHz, 4GB, X1600 256MB, 10.7.4

(PeliPC Intel C2Q Q8200, 3GB, HD5850, W7)
Avatar
Jaroneko
 
Viestit: 1323
Liittynyt: 10.7.2007 klo 8.46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Pbman » 17.5.2008 klo 20.15

uusin A5 Intuos on vaimolla ja itte sitä valokuvien käpristelyyn lainailen silloin tällöin.

Koko on tosi henkilökohtainen juttu. Yksi sanoo että A6 on sopiva, toinen kaipaa A4:sta. Työhommiin kannattaa kyllä panostaa sen verran että unohda Bamboo, ne on aika leluja.

Suomalaista kenkäbisnestä(kin) hyvin läheltä katselevana ja heille myös työskentelevänä kiinnostaisi tietää kenelle piirtelet? On piirit sen verran pienet kuitenkin. Pistä vaikka privaa jos et julkisesti halua kertoa.
Avatar
Pbman
 
Viestit: 1713
Liittynyt: 27.4.2005 klo 19.34

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja ShellToe » 19.5.2008 klo 20.28

Pbman kirjoitti:
Suomalaista kenkäbisnestä(kin) hyvin läheltä katselevana ja heille myös työskentelevänä kiinnostaisi tietää kenelle piirtelet? On piirit sen verran pienet kuitenkin. Pistä vaikka privaa jos et julkisesti halua kertoa.


Oon Englannissa töissä, mutta kovasti on tuttuja Suomen kenkäbisneksessä, opiskelin Suomessa kenkäalaa ja sitten päädyin tänne. Tietäen Suomen kenkämaailman "laajuuden" meillä on vissiin paljon yhteisiä tuttuja [:D]
Avatar
ShellToe
 
Viestit: 7
Liittynyt: 14.5.2008 klo 16.09
Paikkakunta: Manchester, UK

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Pbman » 19.5.2008 klo 20.52

ShellToe kirjoitti:
Pbman kirjoitti:
Suomalaista kenkäbisnestä(kin) hyvin läheltä katselevana ja heille myös työskentelevänä kiinnostaisi tietää kenelle piirtelet? On piirit sen verran pienet kuitenkin. Pistä vaikka privaa jos et julkisesti halua kertoa.


Oon Englannissa töissä, mutta kovasti on tuttuja Suomen kenkäbisneksessä, opiskelin Suomessa kenkäalaa ja sitten päädyin tänne. Tietäen Suomen kenkämaailman "laajuuden" meillä on vissiin paljon yhteisiä tuttuja [:D]


Ahh.. enpäs tullut katsoneeksi missä asut. Kannattaa ehkä pysyä saarella jos vain kestää tän ilmaston. Meikä on just lähdössä Espanjan lämpöön [:D]
Avatar
Pbman
 
Viestit: 1713
Liittynyt: 27.4.2005 klo 19.34

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja frissy » 21.5.2008 klo 10.44

Sanoisin, että Intuos3 A5 Wide.

Itsellä on tuo Intuos3 A4 ja se on liian iso normaaliin työskentelyyn, mutta piirrän paljon joten siinä mielessä se on minulle hyvä. Työpisteessä itselläni on juurikin tuo Bamboo ja suurin ero siinä on pinta. Intuos on ehdottomasti paremman tuntuinen alusta. Kokonaisuudessaan intuos-sarja on jämäkämpi ja tarkempi käytössä (kuten pitääkin).

Nyt jos pitäisi valita niin ehdottomasti Intuos3-sarjalainen ja koko omien mietymysten mukaan.
When there just isn't enough space for egos in real life
http://cgronlund.posterous.com/
Avatar
frissy
 
Viestit: 1388
Liittynyt: 6.3.2006 klo 0.17
Paikkakunta: Tampere

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja M *nen » 21.5.2008 klo 19.21

A5 ( wide ) on sopiva koko ja intuosin paremmasta resoluutiosta ja paineentunnistuksesta on iloa. Siinä ranteen tukipiste ei muutu ja työskentely on tarkkaa ja nopeaa. Suuremmissa käsiala on jo laajempaa ja vähemmän vakaata - luonnostelunomaista. Kynä osaavan kädessä korvaa monet näppäinkomennot, koska on nopea ja tarkka riippuen käyttöliittymästä. Huomattavan nopea. Kynä on aivan korvaamaton polkujen, retusien ymv tekemisessä. Kynää käyttäessä myös niskan ja käden jännitteet hellittävät.

Itse olen käyttänyt kynää jo toistakymmentä vuotta ja jo aikaa on ollut selvää, ettei paluuta ole. Tosin olenhan käyttänyt ammattimaisesti kynääkin, skalpelia ymv jo niitäkin edeltäneet runsaat kymmenen vuotta. Hiiri on siis kynään palattua - suorastaan naurettava. Kynässä on myös se ilo, että tässäkin tätä kirjoittaessani - kynä on oikean käteni peukalon ja pikkulillin varassa samalla kun naputtelen kaksin käsin. Ja heti valmiina kun vien sen piirustuspöydälle.

Jos käytät useampaa kynää/pöytää on mukavaa, että ne olisivat samanlaisia. Aikaa myöden kynän liikeradat uppoavat selkärankaan, tiedostamaton käyttö häiriintyy jos asetukset poikkeavat kovin toisistaan ( esim kotona / töissä ). Retusointikynät tmv eivät ole kolahtaneet - yksinkertainen, sileä ja ohut toimii parhaiten ergonomisesti.

Tottumuksen jälkeen kynää eikä piirtoalustaa tiedosta saati että niitä katsoisi. Pöydän etäisyydet löytyvät heti ja esim kun koko ruutu on täynnä pientä tekstiä, vain ruutua katsoen kynä tulee vietyä näköalueen ulkopuolelle ja piirtoalustalle täsmälleen juuri oikean kirjaimen kohdalle sitä sen kummemmin ajattelematta.

terveisin - kokemuksesta.
M *nen
 
Viestit: 165
Liittynyt: 28.11.2005 klo 14.51

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja OPJ » 24.5.2008 klo 8.30

M *nen kirjoitti:A5 ( wide ) on sopiva koko ja intuosin paremmasta resoluutiosta ja paineentunnistuksesta on iloa. Siinä ranteen tukipiste ei muutu ja työskentely on tarkkaa ja nopeaa. Suuremmissa käsiala on jo laajempaa ja vähemmän vakaata - luonnostelunomaista. Kynä osaavan kädessä korvaa monet näppäinkomennot, koska on nopea ja tarkka riippuen käyttöliittymästä. Huomattavan nopea. Kynä on aivan korvaamaton polkujen, retusien ymv tekemisessä. Kynää käyttäessä myös niskan ja käden jännitteet hellittävät...

Hiiri on siis kynään palattua - suorastaan naurettava. Kynässä on myös se ilo, että tässäkin tätä kirjoittaessani - kynä on oikean käteni peukalon ja pikkulillin varassa samalla kun naputtelen kaksin käsin. Ja heti valmiina kun vien sen piirustuspöydälle.

Tottumuksen jälkeen kynää eikä piirtoalustaa tiedosta saati että niitä katsoisi. Pöydän etäisyydet löytyvät heti ja esim kun koko ruutu on täynnä pientä tekstiä, vain ruutua katsoen kynä tulee vietyä näköalueen ulkopuolelle ja piirtoalustalle täsmälleen juuri oikean kirjaimen kohdalle sitä sen kummemmin ajattelematta.

terveisin - kokemuksesta.


Tämä piti yllättävän hyvin paikkansa. Itse olen totutellut kynän käyttöön kolmisen kuukautta ja nopeasti oppi. Alussa kyllä lihakset ihmettelivät erilaisia liikeratoja tuli jännitystiloja, mutta nyt hiiri on jo graafisessa työssä ehdoton. Hiirtä käytän kylläkin vielä esimerkiksi toimisto-ohjelmien jne. kanssa.

Mulla käytössä myös tuo Intuos A5 wide, ja 23" tuuman näytöllä on vallan riittävä. Jopa niin, että olen hieman joutunut pienentämään sen piirtopinta-alaa omalle työskentely- tai piirtotavalleni sopivaksi.
iMac 27" 3.40Ghz i7 32GB/1TB + iMac 27" 3.06Ghz Core2Duo 8GB/1TB
iPhone4, iPhone 4S, iPad4 32GB, Wacom Cintiq 24" HD
http://www.tapinapahkina.fi
Avatar
OPJ
 
Viestit: 231
Liittynyt: 9.3.2005 klo 10.30
Paikkakunta: Hollola

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Ri-B » 28.5.2008 klo 19.57

atheos kirjoitti:Piirtopöydän näppäimet lienevät aika pitkälti kustomoitavissa niille toiminnoille mitä itse kaipaa. Itse pöytähän (tai kynä, miten sen ottaa) toimii lähinnä toisena hiirenä joten näppäinoikoteihin sillä ei ole mitään vaikutusta kuten ei muuhunkaan toimintaan. Itselläni on Bamboo One A6 ja omiin tarpeisiini se on oikein riittävä. Ainoa itselle harmillinen asia on Wacomin ajuri joka ei toimi mikäli pöytä ei ole kytketty konetta käynnistettäessä... Läppärillä kun tuo vaatimus ei ihan aina toteudu :)Itellä oli kanssa sama ongelma leopardin päivityksen jälkeen, mutta kun hain wacomin sivuilta uusimmat ajurit, niin ongelma katosi.
Ainiin, ja pöytänä on Wacom Intuos 3 A5, ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Pöytää käytän "kynä-moodissa", kuvia käsiteltäessä.

Niin ja olen amatööri ;)
TÄH!
Avatar
Ri-B
 
Viestit: 79
Liittynyt: 25.8.2007 klo 12.28
Paikkakunta: Tampere

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Nalskeeraus » 14.6.2008 klo 14.11

Kokeilin tuota Wacom Intuos piirtopöytää, ja se tuntuu toimivalta peliltä. Alku aina hankalaa kun hakee sopivia herkkyysasetuksia, ettei kynä livahda vääriin paikkoihin. Enemmän pöytää käyttäneet kertokaapa millaiset asetukset olette kynäänne rustanneet? Itse vaihdoin napit siten, että ylänappi vastaa hiiren oikeata ja alanappi on yksi klikkaus. Missähän ohjelmissa se kynän kallistus toimii, sillä ainakaan Elements kutosessa ei ole mitään vaikutusta sillä, että missä kulmassa kynällä piirtelee, lieneekö tuki vasta varsinaisissa piirto-ohjelmissa, kuten siinä mukana tulleessa Corelissa? Mukava vehje, kunhan saa hieman siirrettyä tuota syvään juurtunutta hiirimotoriikkaa tuon kynän suuntaan.
Nalskeeraus
 
Viestit: 221
Liittynyt: 30.9.2007 klo 11.43

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja dogmulder » 16.6.2008 klo 19.47

Eikös se hiirimoodi ole tarkoitettu nimenomaan sille pöydän mukana mahdollisesti tulevalle hiirelle?

Itse sitä joskus käyttelin sitä rottaa, kyllä se surffatessa menee, mutta ranne kipeytyy helposti koska hiiri on normaalia tasoa korkeammalla. Nykyään en siihen enää koske.
Avatar
dogmulder
 
Viestit: 1627
Liittynyt: 14.6.2005 klo 22.11

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja BassBoost » 22.6.2008 klo 13.29

Nalskeeraus kirjoitti:Kokeilin tuota Wacom Intuos piirtopöytää, ja se tuntuu toimivalta peliltä. Alku aina hankalaa kun hakee sopivia herkkyysasetuksia, ettei kynä livahda vääriin paikkoihin. Enemmän pöytää käyttäneet kertokaapa millaiset asetukset olette kynäänne rustanneet? Itse vaihdoin napit siten, että ylänappi vastaa hiiren oikeata ja alanappi on yksi klikkaus. Missähän ohjelmissa se kynän kallistus toimii, sillä ainakaan Elements kutosessa ei ole mitään vaikutusta sillä, että missä kulmassa kynällä piirtelee, lieneekö tuki vasta varsinaisissa piirto-ohjelmissa, kuten siinä mukana tulleessa Corelissa? Mukava vehje, kunhan saa hieman siirrettyä tuota syvään juurtunutta hiirimotoriikkaa tuon kynän suuntaan.

Elements 6:sta en tiedä, mutta CS2-> versioissa ainakin on Brushin asetuksista mahdollisuus ottaa käyttöön erilaisissa muodoissa tuo "pen tilt". Eli siis vaikkapa paksuutta tai opacityä voi säätää. Siis sama pudotusvalikko, mistä voi valita mm. pen pressuren.

Mutta sitten oma kysymys: mites tuossa Intuos3:n kynässä voi vaihtaa niitä kärkiä? Kun niitä vaihtopäitähän tulee mukana jo kun pöydän/kynän ostaa. Missään ei ole minkäänlaisia ohjeita ollut, kun koittanut etsiä? Vähän kehnoa :l Tietysti se on joku "revi irti ja tunge uus", mut ei viittis lähtee kokeileen...


E: Tänks
Viimeksi muokannut BassBoost päivämäärä 23.6.2008 klo 0.36, muokattu yhteensä 1 kerran
BassBoost
 
Viestit: 32
Liittynyt: 4.3.2008 klo 18.17

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Nalskeeraus » 22.6.2008 klo 18.17

BassBoost kirjoitti:Mutta sitten oma kysymys: mites tuossa Intuos3:n kynässä voi vaihtaa niitä kärkiä? Kun niitä vaihtopäitähän tulee mukana jo kun pöydän/kynän ostaa. Missään ei ole minkäänlaisia ohjeita ollut, kun koittanut etsiä? Vähän kehnoa :l Tietysti se on joku "revi irti ja tunge uus", mut ei viittis lähtee kokeileen...


Tuolla Wacom:in sivuilla kerrotaan näin:

THE NIB OF MY WACOM PEN HAS BEEN WORN OUT. HOW TO EXCHANGE IT?

Take a tweezers and pull the plastic nib out of the top of the pen. Insert the new nib and tap the pen down lightly to ensure it is in place. Do not try to open the pen under any circumstances, since This will only damage it.
Nalskeeraus
 
Viestit: 221
Liittynyt: 30.9.2007 klo 11.43

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja nalle76 » 4.7.2008 klo 23.38

tuli hankittua bamboo a6 wide. kauanko teillä on menny saamaan kunnon tottuman (siis ensimmäinen piirtopöytä). hiiriominaisuudet menee jo jotenkin, muttaa esim kirjottaminen ei sit ollenkaan.

onko jollain joku hyvä linkki "how to" / "wacom for dummies" sivuille?

ja toimiiko tämä ps elements 6 kanssa. ainakin mulla ollu hieman ongelmia.

nalle
-give me death punk, baby-
Avatar
nalle76
 
Viestit: 960
Liittynyt: 28.2.2007 klo 19.37

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja taavis » 27.11.2008 klo 21.31

Nostetaan tätä vähän kun tuli itsellekin ajankohtaiseksi piirtopöydän ostaminen. Kumpaa suosittelette, Wacom Bamboo Fun Medium A5 Wide vai Wacom Intuos3 A6. Itse olen näissä asioissa täysin ummikko, piirtopöytä tulisi 13-vuotiaalle veljelleni. Eli ei siis ainakaan vielä mitenkään ammattikäyttöön. Lähinnä kai photarilla piirtelyyn yms. Hintaluokka saisi olla tuossa 200e kieppeillä eli tuo Intuos3 A5 menee jo liian kalliiksi.
iPhone-huollot edullisesti - http://www.puhelinpoli.com
taavis
 
Viestit: 205
Liittynyt: 8.2.2006 klo 21.48
Paikkakunta: Tampere

Re: Wacom piirtopöytä-neuvoja kaivataan

ViestiKirjoittaja Pbman » 9.12.2008 klo 13.16

taavis kirjoitti:Nostetaan tätä vähän kun tuli itsellekin ajankohtaiseksi piirtopöydän ostaminen. Kumpaa suosittelette, Wacom Bamboo Fun Medium A5 Wide vai Wacom Intuos3 A6. Itse olen näissä asioissa täysin ummikko, piirtopöytä tulisi 13-vuotiaalle veljelleni. Eli ei siis ainakaan vielä mitenkään ammattikäyttöön. Lähinnä kai photarilla piirtelyyn yms. Hintaluokka saisi olla tuossa 200e kieppeillä eli tuo Intuos3 A5 menee jo liian kalliiksi.


Jos vielä vastaus lämmittää vaikka kysymys on hieman vanha niin suosittelen isompaa. A6 on aika pikkuruinen ja rajoittaa tekemistä sen takia jos oma luontainen tyyli olisi isompi. Isommallakin pöydällä voi näpertää pientä ja jos huomaa että aina niin tekee niin seuraava pöytä voi sitten olla pienempi ja mallisarjaa parempi.

Kun ei liian tosissaan hommia tehdä niin veikkaisin että Bamboo:n ominaisuudet riittävät, laatuhan niissäkin on Wacom:ille tyypillisesti kohdallaan.
Avatar
Pbman
 
Viestit: 1713
Liittynyt: 27.4.2005 klo 19.34

Paluu Kuva ja graafinen suunnittelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


 
Hopeista Omenaa ylläpitää Suomen Apple-käyttäjien yhdistys fiMUG ry. Voit halutessasi tukea foorumin toimintaa liittymällä yhdistyksen jäseneksi. Jäsenmaksu 32 euroa/12 kk. Tutustu myös Helsingissä, Mikkelissä ja Oulussa järjestettäviin jäsenetuhintaisiin kursseihin verkkokaupassa.
 
Apple and the Apple logo are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. fiMUG ry. is an independent user group and has not been authorized, sponsored or otherwise approved by Apple Inc.