Sivu 1/1

Ifolor-kuvakirja maksimi kuvanlaadulla

Lähetetty: 28.8.2016 klo 18.03
Kirjoittaja Tuike
Mulla on kamera, joka on säädetty siten että se tallentaa kuvat jpeg ja raw muodossa. Jos ensin menee Mäkissä Kuvat ohjelmaan ja valitsee sieltä kamerasta imuroidut kuvat ja valitsee Arkisto -> Vie -> Vie muokkaamaton alkuperäinen...
Sitten kovalevylle ilmestyy jpeg ja orf tiedostoja, eli orf on Olympus kameran raw tiedosto. Sitten jos orf tiedoston avaa Pixelmatorissa ja valitsee File -> Export ja valitsee tiedostomuodoksi png, niin eikö tällöin tule teknisesti paras kuvanlaatu Ifolor kuvakirjan kuviin? Ifolor Designer hyväksyy jpg ja png tiedostot.

Olenko oikeilla jäljillä?

Re: Ifolor-kuvakirja maksimi kuvanlaadulla

Lähetetty: 28.8.2016 klo 23.54
Kirjoittaja Tuike
Ajattelin odotella että tulee lisää kuvia ennen kuin teen kuvakirjan mutta päätin kokeilla ladata Ifolor Designerin. Tein avausviestissä olevan kuvamuunnoksen ja yhden png kuvan kooksi tuli 70 megaa. Sitten tein vähän matkaa kuvakirjaa ja lisäsin sinne 9 png kuvaa ja kuvakirjan tiedostokoko kasvoi 600 megaan. Sitten 4 gigan muistilla varustettu Mac Mini rupesi hidastelemaan ja rouskuttamaan kovalevyä. Tuo tiedostokoko on jo nyt niin iso ettei sitä oikein ladata nettiin jos on joku adsl:n megan uppausnopeus.

Täytyy ottaa aikalisä tuon kuvakirjan tekoon. Kuvia on muutenkin liian vähän, täytyy miettiä.

Re: Ifolor-kuvakirja maksimi kuvanlaadulla

Lähetetty: 29.8.2016 klo 9.40
Kirjoittaja Tuike
Nyt huomasin vielä yhden jutun, kun valitsee Pixelmatorissa File info, niin kone sanoo että png kuvassa on Adobe RGB käytössä. Ifolorin sivulla lukee näin:
Kuvatiedostot kannattaa pitää sRGB-väriavaruudessa (sRGB color space). Yleensä kaikki digikamerat käyttävät oletuksena sRGB-väriavaruutta, mutta joissakin edistyneemmissä digikameroissa tai kuvankäsittelyohjelmissa on mahdollista valita Adobe RGB -väritila. Myös Adobe RGB -kuvia voi lähettää, mutta niiden värit voivat toistua hailakoina ja vääristyneinä. Suosittelemme kuvien muuntamista (convert) sRGB-väriavaruuteen ennen lähettämistä.
Löysin jo Pixelmatorista namiskan, jolla väriavaruus muutetaan, eli Image -> Color Profile ja sitten valitaan Universal.

Re: Ifolor-kuvakirja maksimi kuvanlaadulla

Lähetetty: 30.8.2016 klo 10.27
Kirjoittaja Fixx
Tallenna vaan suosiolla JPEGiksi. Laaduksi vaan joku 90% kieppeissä. PNG ei ole oikein valokuvissa käytetty formaatti.

Re: Ifolor-kuvakirja maksimi kuvanlaadulla

Lähetetty: 30.8.2016 klo 12.26
Kirjoittaja Tuike
Fixx kirjoitti:Tallenna vaan suosiolla JPEGiksi. Laaduksi vaan joku 90% kieppeissä. PNG ei ole oikein valokuvissa käytetty formaatti.
Kiitos palautteesta etten ala sooloilemaan mitään tyhmää. Testasin avata raw kuvan Pixelmaattorissa ja muuntaa se jpeg kuvaksi niin siitä tuli parempi kuin kameran luomasta jpeg kuvasta. Täytyy siis käyttää raw kuvasta jpegksi muunnettuja kuvia.

Re: Ifolor-kuvakirja maksimi kuvanlaadulla

Lähetetty: 30.8.2016 klo 12.31
Kirjoittaja egoste
Pixelmatorilla on hyviä ohjeita: http://www.pixelmator.com/tutorials/save-and-share/

Re: Ifolor-kuvakirja maksimi kuvanlaadulla

Lähetetty: 9.1.2017 klo 11.30
Kirjoittaja Tuike
Noniin! Nyt kuvakirja tuli valmiiksi, kylläpä tuli hieno! [:D]
Kuva

Ifolor Designer kuvakirjan tiedostokooksi tuli lopulta 640 megaa, mutta ei se ladannut sitä Ifoloorille kuin kaksi minuuttia. Täällä toisaalta nettiyhteys päivittyi 100 megan vdsl yhteydeksi syksyn aikana niin se varmaan osaltaan nopeutti tiedonsiirtoa.

Re: Ifolor-kuvakirja maksimi kuvanlaadulla

Lähetetty: 20.12.2023 klo 16.15
Kirjoittaja MacFinn
Olen tehnyt nyt 11 kuvakirjaa, sellaisia vuosikirjoja. Ensin Aperturessa suoraan Applelta tilattuina, sitten kun se loppui, Mimeon Kuvat-laajennuksella (vai toimiko se hetken myös Aperturen sisällä?). Kirjojen laadussa ja toimituksessa ei moittimista.

Nyt kun Mimeo hinnoitteli itsensä ulos (joka vuosi 20-30 % lisää hintaa) päädyin kokeilemaan ifolorin halvempaa versiota. ifolorin työkalu Kuvien laajennuksena ei jotenkin toiminut mulle. Päädyin siihen Designeriin. Ja se johti siihen, että käytettävät kuvat piti viedä omiin kansioihinsa Kuvista. Viennissä valitsin niin, että kukin kuva nimettiin järjestysnumerolla, jotka vein aina ao. kansiohin (mökki, matkat jne). Siten sain helposti järjestyksen sellaiseksi kuin halusin.

Kirjan toimitus kesti liki tuplat siitä mitä Mimeon (ja se sentään tulee Tsekistä). Kuvalaatu ei vastaa Mimeon laatua. Eikä A4 ole yhtä näyttävä kuin 13x10 tuumainen.

Halpa tuo ifolor kyllä on ja liki ilmaiseksi sai epub-version, siitä plussa.

Katotaan miten teen 2024-vuosikirjan.