Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja Maza »
Turkuun liittyy myös toinen merkittävä tapaus alalla. Meikäläisen nimipäivänä vuonna 1946 tuli ensimmäinen kahvilasti sotien jälkeen Suomeen. s/s Herakles toi Brasiliasta raakaa kahvia, jonka Paulig paahtoi.
-
- Viestit: 1708
- Liittynyt: 14.9.2010 klo 16.14
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja OmenaOnPunainen »
Turkulaisemme oli sentään sen verran fiksu, että oli muuttanut sivistyksen pariin... Minulla on monia ex-turkulaisia ystäviä Helsingissä!Maza kirjoitti:Luin juuri internetistä, sen on siis oltava totta, että ensimmäinen suomalainen, joka maistoi kahvia oli turkulainen Axel Käg. Tämä tapahtui Persiassa Schleswig-Holsteinin herttuan vierailun yhteydessä, Axel oli kamaripalvelija hovissa. Vuosi oli 1637. Perspektiiviksi kerrottakoon, että tuolloin Helsinki oli jossain Vantaanjoen töyräällä ja siellä asui jokunen sata pakkomuutettua.
Turkuun liittyy myös toinen merkittävä tapaus alalla. Meikäläisen nimipäivänä vuonna 1946 tuli ensimmäinen kahvilasti sotien jälkeen Suomeen. s/s Herakles toi Brasiliasta raakaa kahvia, jonka Paulig paahtoi.
Tuosta ensimmäisestä kahvierästä alkoi Suomen kahvikulttuurin alamäki: vaalea paahto, joka on juomakelvotonta ihan lajista riippumatta.
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja Maza »
Ei pidä tuomita vaaleaa paahtoa kategorisesti. Maailma ei ole niin mustavalkoinen, että vaalea paahto olisi lähtökohtaisesti pahaa ja tumma paahto aina hyvää. Paahtoasteitakin monia. Vaikka Pauligin Tumma Presidentti, ei se ole lainkaan tummaa verrattuna öljyiseksi paahdettuun papuun. Se on ihan pavusta kiinni, millaisena paahtona se on parhaimmillaan. Ja paahtoasteen jälkeen pitää harkita valmistustapaa. Hyvin tummaksi paahdettaessa papuun tulee väistämättä paahtunut maku, joskus se toimii ja joskus sitä on hyvä välttää. Paahtunut maku lisättynä vaikka pressopannun vähän sakkaiseen juomaan on helposti niin päällekäyvä yhdistelmä, että kahvin parhaat maut jäävät varjoon. Siksi jo aiemmin mainitun paikallisen paahtimon "paahtomestari" suosittelikin muuan palkitulle vaaleapaahtoiselle (ei silti niin vaalea, kuin markettitiiliskivet) kahville nimenomaan suodatusmenetelmää. Mausta tulee jotenkin kirkkaampi, selkeämpi. Ja olihan kyseessä myyntitilanne, ostin häneltä Harion V60-suodatuskartion ja paperisuodattimia siinä samalla. Toki kanta-asiakashintaan. Ja mun piti silloin käydä vain kahvilla...OmenaOnPunainen kirjoitti:Tuosta ensimmäisestä kahvierästä alkoi Suomen kahvikulttuurin alamäki: vaalea paahto, joka on juomakelvotonta ihan lajista riippumatta.
-
- Viestit: 10770
- Liittynyt: 11.4.2008 klo 16.55
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja arttula »
En nyt oikein ymmärrä, miksi aikuiset(?) ihmiset kiistelevät, mikä kahvi on hyvää, ja mikä pahaa. Toinen voi tykätä toisenlaisesta kahvista, ja toinen toisenlaisesta. Mitä ihmettelemistä ja kiistelemistä siinä on ?
Sellaisia, jotka osaavat laskea, ja sellaisia, jotka eivät osaa.
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja Maza »
Paahtimo on Hirvensalossa, se on hyvin pieni laitos. Tuotteita saa ostaa jo aika monesta paikasta, myös eri puolilta Suomea, oma myymälä on kahvilassaan Läntisellä Rantakadulla.arttula kirjoitti:Missäs tuommoinen kahvipaahtimo sijaitsee Turussa?
-
- Viestit: 10770
- Liittynyt: 11.4.2008 klo 16.55
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja arttula »
Kiitoksia ! Pitääpä pistäytyä siellä myymälässä joskus hakemassa Gaggenaulle vähän jauhettavaa.Maza kirjoitti:Paahtimo on Hirvensalossa, se on hyvin pieni laitos. Tuotteita saa ostaa jo aika monesta paikasta, myös eri puolilta Suomea, oma myymälä on kahvilassaan Läntisellä Rantakadulla.arttula kirjoitti:Missäs tuommoinen kahvipaahtimo sijaitsee Turussa?
Sellaisia, jotka osaavat laskea, ja sellaisia, jotka eivät osaa.
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja Maza »
Ja siis sen kahvilan nimi on Café Art. Siinä rannassa Kauppiaskadun päästä vähän matkaa Aurakadulle päin.arttula kirjoitti:Kiitoksia ! Pitääpä pistäytyä siellä myymälässä joskus hakemassa Gaggenaulle vähän jauhettavaa.Maza kirjoitti:Paahtimo on Hirvensalossa, se on hyvin pieni laitos. Tuotteita saa ostaa jo aika monesta paikasta, myös eri puolilta Suomea, oma myymälä on kahvilassaan Läntisellä Rantakadulla.arttula kirjoitti:Missäs tuommoinen kahvipaahtimo sijaitsee Turussa?
-
- Viestit: 10770
- Liittynyt: 11.4.2008 klo 16.55
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja arttula »
Roger that !Maza kirjoitti:Ja siis sen kahvilan nimi on Café Art. Siinä rannassa Kauppiaskadun päästä vähän matkaa Aurakadulle päin.arttula kirjoitti:Kiitoksia ! Pitääpä pistäytyä siellä myymälässä joskus hakemassa Gaggenaulle vähän jauhettavaa.Maza kirjoitti:Paahtimo on Hirvensalossa, se on hyvin pieni laitos. Tuotteita saa ostaa jo aika monesta paikasta, myös eri puolilta Suomea, oma myymälä on kahvilassaan Läntisellä Rantakadulla.arttula kirjoitti:Missäs tuommoinen kahvipaahtimo sijaitsee Turussa?
Sellaisia, jotka osaavat laskea, ja sellaisia, jotka eivät osaa.
-
- Viestit: 1708
- Liittynyt: 14.9.2010 klo 16.14
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja OmenaOnPunainen »
Mutta arabica on aina hyvää ja ne, jotka pitävät robustasta, ovat väärässä...Maza kirjoitti:Ei pidä tuomita vaaleaa paahtoa kategorisesti. Maailma ei ole niin mustavalkoinen, että vaalea paahto olisi lähtökohtaisesti pahaa ja tumma paahto aina hyvää.OmenaOnPunainen kirjoitti:Tuosta ensimmäisestä kahvierästä alkoi Suomen kahvikulttuurin alamäki: vaalea paahto, joka on juomakelvotonta ihan lajista riippumatta.
Olet aika hupaisa!
-
- Viestit: 9610
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Hei, ihan oikeasti - ilman sarvia ja hampaita - ota se hirsi silmästäsi niin osaat sen jälkeen ottaa roskan pois toisen silmästä.OmenaOnPunainen kirjoitti: Mutta arabica on aina hyvää ja ne, jotka pitävät robustasta, ovat väärässä...
Olet aika hupaisa!
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja Maza »
Se, että parhaat kahvit ovat arabicaa ei suinkaan tarkoita sitä, että arabica olisi aina hyvää. Enkä ole muuta väittänyt, vaikka muuta väittäisitkin.OmenaOnPunainen kirjoitti:Mutta arabica on aina hyvää ja ne, jotka pitävät robustasta, ovat väärässä...Maza kirjoitti:Ei pidä tuomita vaaleaa paahtoa kategorisesti. Maailma ei ole niin mustavalkoinen, että vaalea paahto olisi lähtökohtaisesti pahaa ja tumma paahto aina hyvää.OmenaOnPunainen kirjoitti:Tuosta ensimmäisestä kahvierästä alkoi Suomen kahvikulttuurin alamäki: vaalea paahto, joka on juomakelvotonta ihan lajista riippumatta.
Olet aika hupaisa!
-
- Viestit: 1708
- Liittynyt: 14.9.2010 klo 16.14
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja OmenaOnPunainen »
Ja miksi pitäisi erottaa? Se kahvi, joka maistuu parhaimmalta, on parasta ihan riippumatta siitä, mitä paketin kylki sanoo. Ei tosin Sinulle, mutta meille muille, jotka muodostamme mielipiteemme ihan itse.
Syy: Edeltävän viestin lainaus poistettu
-
- Viestit: 2748
- Liittynyt: 12.11.2004 klo 16.43
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja ER »
Minä päivänä te kaikki Suomen Mazat vietätte nimipäiväänne, kun ei kalenterista löytynyt?Maza kirjoitti:Meikäläisen nimipäivänä vuonna 1946 tuli ensimmäinen kahvilasti sotien jälkeen Suomeen.
-
- Viestit: 111
- Liittynyt: 29.4.2012 klo 21.08
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja fluboacji »
-
- Viestit: 1334
- Liittynyt: 23.2.2004 klo 8.58
- Paikkakunta: Lahti
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja JuhaN »
Ilmoittaudutaanpa mukaan kahvikeskusteluun. Kotosalle rantautui kolmisen viikkoa sitten DeLonghin Primadonna S -automaatti ja ensi kokemukset ovat melko lailla pelkkää plussaa. Kokemusta espressopohjaisista juomista ei ole entuudestaan kotona valmistettuna, mutta kahviloissa niitä on tullut litkittyä enemmänkin.
Tarkoituksena oli tehdä kahvin juonnista tavan sijasta nautinto myös kotona, ja siihen on päästy. Hyvä kahvi (subjektiivinen käsite, mutta meidän mielestä) valmistuu nappia painamalla ja puhdistushommat eivät ole vielä rasittaneet. Syy, miksi Primadonnaan päädyimme oli täysautomaattinen toiminta sekä minulle että vaimolle. Vaimo kun tykkää juoda kahvinsa maidolla/vaahdolla terästettynä ja itselle riittää kunnon espresso. Lisämausteena lapset ovat innostuneet vaahdotettuun maitoon tehdystä kaakaosta!
Ensimmäiset kunnon kahviostokset tein crema.fi -nettikaupasta, josta ostettu Lucaffe Classic on kerrassaan maistuvaa. Eilen Lidlissä piipahtaessa, silmiin osui kilon papupussi heidän espressokahviaan. Alle yhdeksän euron kilohintaan nuo ovat kyllä ihan ilmaisia, mutta onkos joku oikeasti maistanut tuota?
=)juha
-
- Viestit: 10770
- Liittynyt: 11.4.2008 klo 16.55
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja arttula »
Sellaisia, jotka osaavat laskea, ja sellaisia, jotka eivät osaa.
-
- Viestit: 1334
- Liittynyt: 23.2.2004 klo 8.58
- Paikkakunta: Lahti
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja JuhaN »
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja Maza »
Suomen arvostetuimmalla, parhaalla sekä ainoalla kahvifoorumilla (www.ristretto.fi) viriää aina keskustelu, kun Lidliin tulee halpoja espressopapuja. Hintaansa nähden ne on oivallisia ja koska kyseessä on kausituote, on paahto kokolailla tuoretta.JuhaN kirjoitti:Eilen Lidlissä piipahtaessa, silmiin osui kilon papupussi heidän espressokahviaan. Alle yhdeksän euron kilohintaan nuo ovat kyllä ihan ilmaisia, mutta onkos joku oikeasti maistanut tuota?
=)juha
-
- Viestit: 111
- Liittynyt: 29.4.2012 klo 21.08
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja fluboacji »
Mylly Rancilio Rocky. Keittimeksi tuli Rancilio silvia. Ja kyllä tulee ihan mahtavaa espressoa Säädöt vielä vähän hakusessa. Mut kyllä se tästä lähtee. Saatu jo ihan juuotavia kuppeja aikaiseksi. Olihan tuo kapseli masiina. Mutta nyt kun sen tekemää kahvia maistaa. On se ihan järkyttävää kone kahvia siis. Ihmettelen että mikä noissa kapseli masiinoissa on se juttu. Mikä saa tyypit ostamaan niitä.
-
- Viestit: 2881
- Liittynyt: 16.10.2011 klo 23.08
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja iMies »
-
- Viestit: 111
- Liittynyt: 29.4.2012 klo 21.08
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja fluboacji »
-
- Viestit: 2881
- Liittynyt: 16.10.2011 klo 23.08
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja iMies »
Kotimaisista Pauligin Espresso Supremo on oikeinkin hyvä, mutta sen 1 kg pakkauskoko on vähän haastava säilyvyyden kannalta.
-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja Kain »
Otsikonmukaiseen papujen murskaamiseen.
-
- Viestit: 983
- Liittynyt: 30.1.2012 klo 22.27
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja mommmmi »
http://www.youtube.com/watch?v=5GZcCLfeH28
-
- Viestit: 8446
- Liittynyt: 9.3.2011 klo 12.07
- Paikkakunta: Varkaus
Re: Hompun kahvipaahtimo - pavut, valmistus ja laitteet
Viesti Kirjoittaja Kain »
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit