Joo o. Yksi ongelma. Kumpaakaan ei ole jääkaapissa (eikä missään muuallakaan, kaupan {suljettu} tiskiä lukuunottamatta).paviaani kirjoitti:Suosittelen karjalanpiirakoita täystuoremehulla! Toimivaa setitystämaxima kirjoitti:Onko ehdotuksia, mitä söisin aamupalaksi?
Ruokatopic
Sana on (melkein) vapaa.
-
- Viestit: 2368
- Liittynyt: 23.2.2007 klo 14.16
- Paikkakunta: Espoo
Viesti Kirjoittaja maxima »
Olen karvainen ja maskuliininen mies
"I have a rule: if you're an idiot then don't speak"
"I have a rule: if you're an idiot then don't speak"
-
- Viestit: 358
- Liittynyt: 26.8.2006 klo 21.05
- Paikkakunta: Turku
Viesti Kirjoittaja masamainio »
Ja kun karjikset paahtaa leivänpaahtimessa, on lopputulos aika kotitekoisen rapsakka !paviaani kirjoitti:Suosittelen karjalanpiirakoita täystuoremehulla! Toimivaa setitystämaxima kirjoitti:Onko ehdotuksia, mitä söisin aamupalaksi?
iMac G5 20" I 2.1GHz I 1.5Gt I Seagate 300GB
MacBook White 2.0GHz I 2Gt
iPhone 4 16GB
MacBook White 2.0GHz I 2Gt
iPhone 4 16GB
-
- Viestit: 1291
- Liittynyt: 2.7.2005 klo 3.02
- Paikkakunta: San Diego, CA
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Puolukkainen porkkanapiiras
3-4 (200g) porkkanaa
3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
4 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
1dl juoksevaa margariinia
pinnalle
2dl vettä
1 1/4dl sokeria
2rkl perunajuhoja
400g (pakaste)puolukoita
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat, sokerit ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää porkkanaraaste, margariini ja jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30cm). Paistaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia.
3. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja perunajauhot. Lisää puolukat. Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.
4. Ota vuoka uunista ja lusikoi puolukkakiisseli kuuman pohjan päälle. Tarjoa jäähtynyt piiras sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. (Suosittelen jäätelöä!)
Puolet tuollaisesta piirakasta tuli syötyä eilisiltana.
3-4 (200g) porkkanaa
3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
4 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
1dl juoksevaa margariinia
pinnalle
2dl vettä
1 1/4dl sokeria
2rkl perunajuhoja
400g (pakaste)puolukoita
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat, sokerit ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää porkkanaraaste, margariini ja jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30cm). Paistaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia.
3. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja perunajauhot. Lisää puolukat. Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.
4. Ota vuoka uunista ja lusikoi puolukkakiisseli kuuman pohjan päälle. Tarjoa jäähtynyt piiras sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. (Suosittelen jäätelöä!)
Puolet tuollaisesta piirakasta tuli syötyä eilisiltana.
Kerro kerro kuvastin, on Tulppu maassa kaunehin.
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Viesti Kirjoittaja Maza »
Viikonloppu on aluillaan ja näin kesällä pitää syödä makkaraa. Tässäpä tuhti ateria raavaille.
Bratwurstpannu
Kaksi täysikasvuista bratwurstia per nenä
Perunoita
Sipulia
Smetanaa
Suolaa ja pippuria
Esikeitä perunat. Varo ettei mene yli. Paloittele makkarat suupalan kokoisiksi kiekoiksi. Silppua sipuli krouvisti. Ruskista makkaranpalat isolla paistinpannulla (Muurikka toimii grillissä.) Lisää paloitellut perunat ja sipuli ja paista niidenkin pintaan vähän väriä. Mausta. Lisää purkki smetanaa ja anna sen kiehahtaa tovi.
Ruokajuoma on itsestäänselvyys, vaaleaa olutta. Kylmänä ja paljon. Suolakurkut sopii myös oivallisesti lautasen reunalle.
Bratwurstpannu
Kaksi täysikasvuista bratwurstia per nenä
Perunoita
Sipulia
Smetanaa
Suolaa ja pippuria
Esikeitä perunat. Varo ettei mene yli. Paloittele makkarat suupalan kokoisiksi kiekoiksi. Silppua sipuli krouvisti. Ruskista makkaranpalat isolla paistinpannulla (Muurikka toimii grillissä.) Lisää paloitellut perunat ja sipuli ja paista niidenkin pintaan vähän väriä. Mausta. Lisää purkki smetanaa ja anna sen kiehahtaa tovi.
Ruokajuoma on itsestäänselvyys, vaaleaa olutta. Kylmänä ja paljon. Suolakurkut sopii myös oivallisesti lautasen reunalle.
Meidän planeettaamme ei ole mikään symbolinen kohtu, me ollaan kaikki suuressa sinisessä limousinessa (Jarkko Laine)
-
- Viestit: 9917
- Liittynyt: 18.9.2006 klo 11.02
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Äläs nyt! Kyllähän grappa sopii esimerkiksi nuotion sytyttämiseen.grafiitti kirjoitti:Vihdoinkin jotakin järkevää käyttöä grapalle!Teppo Tulppu kirjoitti:Bratwurst-pannun kanssa varmasti sopisi grapassa marinoidut sultanarusinat.
Kerro kerro kuvastin, on Tulppu maassa kaunehin.
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 1258
- Liittynyt: 20.8.2006 klo 10.03
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja hrmh »
Makaronijuttu:
Makaronia 400g pussi
Jauhelihaa, yleensä se 400g setti
Maun mukaan jotain juustoa, esim. Oltermannia
Tomaattimurskaa, huom. näitä saa mausteisina myös, esim. chilillä
Ruskista jauheliha, mausta oman maun mukaan. Huomionarvoista on, että jauhelihajutun tekemiseen kulunut aika < Makaronien valmistumiseen kuluva aika, eli makaronit kannattaa laittaa kiehumaan tässä vaiheessa jo. (En selitä veden keittämisen taitoa tässä, kun en sitä muista / oletan, että kaikki sen hallitsevat, kumpivain)
Kun jauheliha on ruskistettu ja maustettu (muista sipulit, itse käytän rouhetta) lasketaan levyn lämpötilaa melko reilulla kädellä, emmehän halua polttaa pohjaan mitään!
on aika alkaa läträämään sekaan tomaattimurskaa, jota välittömästi seuraa juusto.
Tätä kokonaisuutta kun muhentaa siinä ilman kantta itselleen parhaaksi nähneen ajan (tarkoittaa sitä, että kuinka juoksevaa ko. mössöstä haluaa)
Kun MaGaroonit ovat imaisseet vettä ja turvonneet tarpeeksi, (kannattaa tehdä maistiaiskokeita ovatko valmiita) ollaan melkein valmiita käymään ateriaan kiinni!
Siivilöiden makaronit vesihanan alla, kun tämä on tehty niin naita makaronit jauhelihamössön kanssa samaan kattilaan, sekoita -> juttu on valmis ja sitä on likipitäen kilo!
Makaronia 400g pussi
Jauhelihaa, yleensä se 400g setti
Maun mukaan jotain juustoa, esim. Oltermannia
Tomaattimurskaa, huom. näitä saa mausteisina myös, esim. chilillä
Ruskista jauheliha, mausta oman maun mukaan. Huomionarvoista on, että jauhelihajutun tekemiseen kulunut aika < Makaronien valmistumiseen kuluva aika, eli makaronit kannattaa laittaa kiehumaan tässä vaiheessa jo. (En selitä veden keittämisen taitoa tässä, kun en sitä muista / oletan, että kaikki sen hallitsevat, kumpivain)
Kun jauheliha on ruskistettu ja maustettu (muista sipulit, itse käytän rouhetta) lasketaan levyn lämpötilaa melko reilulla kädellä, emmehän halua polttaa pohjaan mitään!
on aika alkaa läträämään sekaan tomaattimurskaa, jota välittömästi seuraa juusto.
Tätä kokonaisuutta kun muhentaa siinä ilman kantta itselleen parhaaksi nähneen ajan (tarkoittaa sitä, että kuinka juoksevaa ko. mössöstä haluaa)
Kun MaGaroonit ovat imaisseet vettä ja turvonneet tarpeeksi, (kannattaa tehdä maistiaiskokeita ovatko valmiita) ollaan melkein valmiita käymään ateriaan kiinni!
Siivilöiden makaronit vesihanan alla, kun tämä on tehty niin naita makaronit jauhelihamössön kanssa samaan kattilaan, sekoita -> juttu on valmis ja sitä on likipitäen kilo!
-
- Viestit: 9607
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Piirakkasotaan en osaa ottaa kantaa, kun ne kaikki näyttävät samoilta läpysköiltä. Eroja niissä on kuitenkin maussa. Millainen se aito ja ainoa oikea versio on ei ole vielä neljän vuoden kuluessa selvinnyt minulle. Nyt tulee ehkä epäortodoksinen lausunto: pidän Fazerin perunapiirakoista. Niissä maku, muoto ja tasalaatuisuus ovat kunnossa.Jone-51K kirjoitti:[ Mutta erittäin asiallinen combo on karjalan paisti ja siihen kylkeen muutama piirakka. nami nami! Ja lasi kylymää maitoa.
Karjalanpaisti taas on mitä mahtavin ruoka valmistautuessani tenttiin. Matskut uuniin ja muutaman tunnin luku-urakan jälkeen ruoka on suussa sulavaa ja maku herkullinen. Haittapuolena on ajatusten liihottelu tuoksujen matkassa.
Näin kesällä raahasin puoli keittiötä mukanani, kun kesäasunnossani ei ole mitään ruoan valmistukseen tarvittavia välineitä. Asun todella isossa vanhassa pappilassa, jossa tunnelma on kohdallaan. Tutuiksi ovat tulleet lähes kaikki tölkeissä myytävät tuotteet. Parhaita ovat pienet pastatyynyt tomaattikastikkeen kera. Tuoreita ruoka-aineita ei ehdi käyttämään koviin paljon hyödyksi, kun koko ajan olen jossakin menossa. Ehtiessäni valmistamaan jotakin niin uudet perunat Abban ranskalaisen sillin kanssa ovat parhaita.
-
- Viestit: 682
- Liittynyt: 30.7.2005 klo 15.27
- Paikkakunta: Espoo
-
- Viestit: 2368
- Liittynyt: 23.2.2007 klo 14.16
- Paikkakunta: Espoo
-
- Viestit: 1180
- Liittynyt: 16.4.2006 klo 19.24
- Paikkakunta: Helsinki
-
- Viestit: 9917
- Liittynyt: 18.9.2006 klo 11.02
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
Viesti Kirjoittaja grafiitti »
Tulin tunnustamaan, että käyn säännöllisesti lukemassa T. Tulpun puolukka-porkkanapiiraan ohjetta. Olen tässä ollut pienillä kurikuukausilla ja kuusi kiloa on hävinnyt. Nyt alkaakin sitten todellinen taistelu, että pysyvätkin poissa.
Itseni tuntien syön tuon koko piirakan alta aikayksikön, joten käyn vain lukemassa ohjetta vesi kielellä. Aivan varmasti palkitsen itseni piiraalla jossakin vaiheessa, varmaankin silloin, kun näen siitä ensimmäisen unen.
Itseni tuntien syön tuon koko piirakan alta aikayksikön, joten käyn vain lukemassa ohjetta vesi kielellä. Aivan varmasti palkitsen itseni piiraalla jossakin vaiheessa, varmaankin silloin, kun näen siitä ensimmäisen unen.
-
- Viestit: 2368
- Liittynyt: 23.2.2007 klo 14.16
- Paikkakunta: Espoo
-
- Viestit: 304
- Liittynyt: 20.2.2007 klo 11.22
-
- Viestit: 2368
- Liittynyt: 23.2.2007 klo 14.16
- Paikkakunta: Espoo
Viesti Kirjoittaja maxima »
Onnittelut kuudesta kilosta! Täytyy itsekin pieni olutmaha yrittää hävittää, jotta kykenisi viel rantakuntoon tänä kesänä...grafiitti kirjoitti:Ja taas ketuttaa.maxima kirjoitti:Lihavat on lepposia.
Olen karvainen ja maskuliininen mies
"I have a rule: if you're an idiot then don't speak"
"I have a rule: if you're an idiot then don't speak"
-
- Viestit: 7
- Liittynyt: 19.6.2007 klo 18.43
-
- Viestit: 2470
- Liittynyt: 29.8.2004 klo 0.20
- Paikkakunta: Vantaa
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Teppo Tulppu »
Tässäpä toinen chef Tulpun erikoinen.
40g sultanarusinoita
1/2 lasia grappaa
30ml oliiviöljyä
1-2 hanhen palaa a 400g tai 4 ankan rintafilettä
500ml kasvislientä
kauden vihanneksia
4 nippua krassia
1tl balsamiviinietikkaa
suolaa
granaattiomenan paloja
20g paahdettuja pinjansiemeniä
Liota sultanarypäleitä grapassa noin 3 tuntia.
Kuumenna vähän oliiviöljyä kasarissa ja ruskista hanhen palat.
Kaada kasvisliemi ja vihannekset uuniin 180°C siten että kasvikset peittyvät.
Kolmannes hanhenpaloista on oltava on koko ajan liemen peitossa, sisältä lihan on jäätävä punertavaksi (lihalämpömittarilla 63°C).
Pese ja kuivaa krassi.
Valmista mauste kulauksesta oliiviöljyä, balsamiviinietikasta ja hyppysellisestä suolaa.
Jaa krassi lautasille ja mausta puolella mausteseoksesta.
Viipaloi rinta, vielä haalea, laita krassien päälle, sirottele vihannekset, omenan palat, pinjansiemenet, sultanarypäleet ja loput mausteseoksesta.
Tarjoa kun mielitietty tulee ensivisiitille.
40g sultanarusinoita
1/2 lasia grappaa
30ml oliiviöljyä
1-2 hanhen palaa a 400g tai 4 ankan rintafilettä
500ml kasvislientä
kauden vihanneksia
4 nippua krassia
1tl balsamiviinietikkaa
suolaa
granaattiomenan paloja
20g paahdettuja pinjansiemeniä
Liota sultanarypäleitä grapassa noin 3 tuntia.
Kuumenna vähän oliiviöljyä kasarissa ja ruskista hanhen palat.
Kaada kasvisliemi ja vihannekset uuniin 180°C siten että kasvikset peittyvät.
Kolmannes hanhenpaloista on oltava on koko ajan liemen peitossa, sisältä lihan on jäätävä punertavaksi (lihalämpömittarilla 63°C).
Pese ja kuivaa krassi.
Valmista mauste kulauksesta oliiviöljyä, balsamiviinietikasta ja hyppysellisestä suolaa.
Jaa krassi lautasille ja mausta puolella mausteseoksesta.
Viipaloi rinta, vielä haalea, laita krassien päälle, sirottele vihannekset, omenan palat, pinjansiemenet, sultanarypäleet ja loput mausteseoksesta.
Tarjoa kun mielitietty tulee ensivisiitille.
Kerro kerro kuvastin, on Tulppu maassa kaunehin.
-
- Viestit: 2368
- Liittynyt: 23.2.2007 klo 14.16
- Paikkakunta: Espoo
Viesti Kirjoittaja maxima »
Liiiterin eineslasagne.
Hrrrr.... Täytyy ottaa itseään niskasta kiinni. Syön aivan liikaa epäterveellistä roskaa nykyään.. Onneksi sentään urheilen aktiivisesti. Mutta ei tässä laihdu tätä menoa...
Hrrrr.... Täytyy ottaa itseään niskasta kiinni. Syön aivan liikaa epäterveellistä roskaa nykyään.. Onneksi sentään urheilen aktiivisesti. Mutta ei tässä laihdu tätä menoa...
Olen karvainen ja maskuliininen mies
"I have a rule: if you're an idiot then don't speak"
"I have a rule: if you're an idiot then don't speak"
-
- Viestit: 9917
- Liittynyt: 18.9.2006 klo 11.02
-
- Viestit: 3303
- Liittynyt: 7.11.2006 klo 11.53
- Paikkakunta: Karjaa
Hyppää
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit