Sivu 19/19

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 9.12.2016 klo 15.24
Kirjoittaja siili69
Onko kukaan laittanut 64 GB muistia omaansa?

Tuonhan pitäisi toimia mutta tarjonta on kovin vähäistä ja kallista.

Kertaalleen tilasin jo kotimaasta Crucial CT204864BF160B, joka väitteen mukaan toimii. No pari viikkoa pitivät rahoja Beestingillä ja totesivat ettei pystytä toimittamaan kun tukkuri kuulemma sanoi sopparin irti.

Seuraavaksi Amazon.de:stä tuntemattomampi tekijä Komputerbay Macmemory (https://www.amazon.de/gp/product/B01N8P ... UTF8&psc=1), kehuvat että 64 GB onnistuu. Vaan ei onnistu, kone kaatuilee ja jokaisesta kammasta diagnostiikka sanoo PPM003 tai PPM004.

No amazonin hyvittää ostohinnan takaisin, tosin pitää näköjään maksaa palautuskulut mutta pitänee kysäistä josko toimimattomasta tavarasta ne menisi amazonin piikkiin.

Pitää jatkaa etsimistä.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 9.12.2016 klo 16.28
Kirjoittaja MacFinn
Mikset ostaisi suoraan Crucialilta?
http://eu.crucial.com/eur/en

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 9.12.2016 klo 18.31
Kirjoittaja siili69
Hintaeroa noin pari sataa ollut noissa, se kai pääsyynä. Lisäksi näyttää Crucial myyvän eioota just nyt 16 GB -kammoissa.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 10.12.2016 klo 0.34
Kirjoittaja kapupetri
Olisi kiva kyllä laittaa masiina maksimiinsa niin että, joka slotissa olisi tuo 16GB, eli yhteensä 64GB 8-)
Sitten kun joskus takuu menee umpeen, olisi kiva masiinan sisältä vaihtaa HDD -> SSD. Tekeeköhän joku taho tälläisiä töitä?
Luulen, että tuo HDD on pullonkaula tässä tapauksessa...

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 12.12.2016 klo 15.32
Kirjoittaja siili69
Saapa nähdä josko tää vielä päättyisi onnellisesti.

Amazonilta pyysin jo palautusta mutta ajattelin että kokeilen kuitenkin ottaa yhteyttä tuohon Komputerbayhyn ja vastasivatkin suunnilleen puolessa tunnissa.

Kuulemma nämä 1866 MHz:n modulit on testattu 3,0 ja 3,2 GHz:n prosessoreilla ja mulla on 3,3. Testaavat perjantaina 3,3 GHz -koneen samoilla muisteilla.

1600 MHz:n muisteilla on testattu 3,3 GHz värkki eli niihin vaihdolla ainakin päästäneen tohon maksimiin. Ja ovat vähän halvempiakin vielä.

Palveluasenteesta siis iso peukku tuonne, eiköhän tästä ensi viikolla olla viisaampia.

Ehdin muuten jo tänään kertaalleen tilata kotimaasta HyperX-kampoja 32 GB:n edestä kun ajattelin että voisi ottaa varman päälle. Vähän viisaampana valitsin maksutavaksi laskun, koska näitä tilauksia on mennyt niin pahasti pieleen.

No eikös sieltäkin tullut ilmoitus ettei niitä oikeesti ole vaikka tilaushetkellä tukkurin varastoissa reilusti piti oleman. Tässä kohtaa olin iloinen ettei tarvi rahapalautusten kanssa alkaa pelata.

Mutta joo, toivo elää vielä että tuosta jotain tulee.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 19.12.2016 klo 17.14
Kirjoittaja siili69
Nonni, nyt on 64 GB kuten kuvasta näkyy.

1866 MHz on palautettu ja 1600 MHz tilalla; ei ole vielä kaatunut eli kenties pelaa kuten myyjä lupasikin. Myyjä hyvitti vielä 30 e normihinnasta, joten näille taisi jäädä hintaa 510 e.

Diagnostiikka meni ongelmitta läpi joten kai tässä voi odotella että kone käyttäytyy odotetusti.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 20.12.2016 klo 22.27
Kirjoittaja kapupetri
siili69 kirjoitti:Nonni, nyt on 64 GB kuten kuvasta näkyy.

1866 MHz on palautettu ja 1600 MHz tilalla; ei ole vielä kaatunut eli kenties pelaa kuten myyjä lupasikin. Myyjä hyvitti vielä 30 e normihinnasta, joten näille taisi jäädä hintaa 510 e.

Diagnostiikka meni ongelmitta läpi joten kai tässä voi odotella että kone käyttäytyy odotetusti.


Miten homma mennyt? Tuntuuko kone nopeammalta? Meneekö kone ollenkaan swappailun puolelle ja rupeaako systeemi käyttämään pakattua muistia?

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 21.12.2016 klo 15.44
Kirjoittaja siili69
Ihan mukavasti on mennyt, kyllä nopeammalta vaikuttaa kun aiemmin oli vain se 8 GB mikä aiheutti levyliikennettä ja rantapalloa jonkin verrankin.

Mitään isompaa en ole vielä tehnyt mutta ei tässä valittamista kyllä ole. Voisi harkita kehitysympäristön laittamista myös tähän, pitäisi vaan löytää joku XP:tä tuoreempi Windows joka osaisi myös muistia käyttää.

Ohjelmamuisti on nyt 55,5 GB, lukittu 5,2 GB ja pakattu 150 MB. Mutta eipä tässä paljon softia päälläkään ole, lähinnä Safari taitaa vuotaa muistia kun sillä Google Docsia käytettäessä kuluu muistia koko ajan lisää. Nyt on kolme prosessia näkyvissä ja kaikki yli 4 GB.

Kelpo päivitys siis, vaikka varmasti 32 GB:lläkin olisi menty pitkälle. Mutta ei harmita vaikka menikin sähläykseksi hankinta.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 6.1.2017 klo 18.38
Kirjoittaja Hirwi
Nyt olisi tarkoitus päivittää vanha, vuoden 2009 iMac uuteen 27" 5K-malliin. Kävin Gigantissa/Powerissa katselemassa ja halvin malli olisi 1999€ ja kalliimpi malli 2299€, jossa Fusion drive kovalevy.

Vanhassa koneessa minulla on SSD-levy, joten vähän arveluttaa tuo peruskovalevy, mutta onko tuosta Fusion drivesta tarpeeksi hyötyä, jotta kannattaisi tuo 2299€ maksava malli ottaa.

Onnistuuko muistin lisäys itse vai pitääkö kääntyä esim. mcaren puoleen? Tai riittäkö tuo 8GB, kun melko peruskäyttö on kyseessä, pienimuotoista videoiden editointia lukuunottamatta?

Kumpi malli olisi parempi valinta?

Kiitos, jos joku jaksaisi auttaa.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 6.1.2017 klo 21.07
Kirjoittaja IIIMacci
Jos oot tottunu ns. Pure-ssd kokoonpanoon niin siitä ei oo takas menemistä. Valitse ssd fusionin sijaan, työpöytäkoneelle saa lisää tallennustilaa, varastoo halvalla sit tarvittaessa kunhan konees on sisällä tarpeeks....

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 6.1.2017 klo 21.11
Kirjoittaja Eki79
Onko päivittämisellä kuinka kiire? Nykyiset koneet on jo aika vanhaa mallia ja keväällä pitäis tulla uudet. Noi Fusion drivet on kyllä hitaita verrattuna tän päivän ssd levyihin. Perinteistä kiintolevyä en kannata edes pahimmalle vihamiehelle.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 6.1.2017 klo 21.31
Kirjoittaja Hirwi
Kai tällä koneella vielä hetken pärjää, jos sitten odottelisi kevään uusia malleja.

Eniten häiritsee tällä hetkellä se, että jostain syystä on alkanut hidastamaan nettisivujen selailu, ihan tämän viestin kirjoittaminen tökkii kummasti. Olisiko Firefoxin asetuksilla tms osuutta asiaan? Vinkkejä mitä pitäisi yrittää?

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 6.1.2017 klo 23.32
Kirjoittaja Ratsumestari
Tuo nyt riippuu myös paljonko rahaa on käytettävissä. Jos sitä on rajattomasti niin toki mahdollisimman isolla SSD:lla ja maksimiherkuilla. Mutta jos ei ole niin mielestäni tuo Fusion Drive on kyllä ihan kelpo kompromissi. Tuo 5k näyttö kuitenkin on se, mikä hilaa tuon hinnan yli kahden tontun ja peruslevylläkin lähelle sitä. Muistia saa itse iMaciin lisättyä kuten ennenkin.

Uusia jos jää odottelemaan niin siitä ei ole varmuutta milloin ne tulevat ja kone voi olla alkuun samanlainen kallis puolifloppi kuin uusi Mac Book Pro, johon ei saa juuri mitään kiinni ilman lisähärpäkkeitä. Pöytäkone on kuitenkin vähän eri asia kuin kannettava.

Itse ainakin ostan silloin kun katson tarvitsevani. Enkä jää odottelemman mahdollista uutta. Eikä tuo nykyinen iMac mikään museokone ole. Ja ero tuossa 5k näytössä on aivan silmiinpistävän suuri 2009 iMaciin verrattuna. Itselläni entinen kone olikin juuri sellainen vai onko se sitten 2010,. Silloin ostettu, mutta vuosimallista en ole varma ja tuolla se on laatikossa vieläkin. Enkä kyllä jaksa kaivaa esiin tarkistaakseni. Kuitenkin niin vanha kone, jota en vaivaudu edes vieraalle lähteä myymään. Annan mieluummin vaikka pienellä korvauksella jollekin tutulle joka tarvitsee.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 7.1.2017 klo 0.19
Kirjoittaja Eki79
No kukin tyylillään. Itse juurikin odottelen tätä uutta konetta. Koska nykyisessä ei ole TB3:sta ja näin ollen 4K näyttö on ainoo mitä saa kiinni. Jos ja kun tahdon laittaa 5K näytön rinnalle niin se myös vaatii uudempia liitäntöjä mitä nykyisessä iMacissä ei ole. Myöskin SSD on hidas ja kallis nykyisellään. Joten nyt keväällä tuleva päivitys on melko iso. Mut voi olla et liitäntöjä tullaan karsimaan samanlailla mitä kävi Macbook Pron kanssa et USB-C liitäntöjä on se 4kpl. ja ei paljo muuta. Nopeempaa prossua ja näytönohjainta kaipailen kanssa. Mut tosiaan hinnat tulee myös nousemaan veikkaan et keskimäärin 500e ja täys BTO on sielä 6000e tienoilla. Mut mikäpä täs valmiissa maailmassa halpaa olis :D

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 7.1.2017 klo 0.45
Kirjoittaja kapupetri
Eki79 kirjoitti:Nopeempaa prossua

Seuraavan sukupuolen Intel (Kabylake) on kutakuinkin samaa tasoa nopeudeltaan kuin nykyinen Skylake [1], joten sen vuoksi ei ainakaan kannata odotella. Itse kaipaisin kyllä SSD:tä. Bulkkikama voisi vaikka olla ulkoisella levyllä.

[1] http://arstechnica.com/gadgets/2017/01/intel-core-i7-7700k-kaby-lake-review/

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 7.1.2017 klo 19.50
Kirjoittaja Eki79
No itsellä oli ekan sukupolven iMac 5K jossa oli i5 4690 prossu. Kyseinen on Haswell aikaa ja julkaistu 2013 :)
Tiedän et Kabylake ei ihmeitä tee mut on se tota haswellia parempi. Voisin ostaa hetikin iMacin jos siihen sais kiinni 5K lisänäytön mut ku ei vaan saa. Joten päivitystä odotellessa. Prossu rintamalla ei nyt ihmeitä tapahdu mut kaikki muu.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 8.1.2017 klo 18.10
Kirjoittaja MacRR
Eki79 kirjoitti:Onko päivittämisellä kuinka kiire? Nykyiset koneet on jo aika vanhaa mallia ja keväällä pitäis tulla uudet. Noi Fusion drivet on kyllä hitaita verrattuna tän päivän ssd levyihin. Perinteistä kiintolevyä en kannata edes pahimmalle vihamiehelle.


Totta, mulla on omassa iMacissa Fusion Drive ja ostin sen iMaciin, koska sitä suositeltiin. Olisi pitänyt kuunnella silloin järjen ääntä ja ostaa SSD eikä FusionDrivea. SSD vaihtaminen tulee nykyisiin iMaceihin aika kalliiksi, joten se on turhaa. Perinteistä kiintolevyä en edes enää harkitse.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 8.1.2017 klo 19.56
Kirjoittaja Pelle
Miten suhtaudutte siihen, että nuo 5K iMacit toimivat oletuksena 2.5K resolla? Näytöllä ei ole mitään 5K:na, ellei väännä asetuksissa pikkukikalla 5K-resoluutiota päälle. Kun näin tekee, on kaikki teksti yms. todella pientä kärpäsen paskaa. Miksi 5K, jos käytännössä on 2560x1440 (vanhan iMacin resoluutio oli tämä sama) asetuksista päällä ja sanotaan, että näyttää tuolla resoluutiolla parhaalta?

Kuvien käpistelijänä olen yrittänyt tuloksetta selvittää, aukeaako kuva jollakin softalla 5K-resoluutiolla, vaikka olisikin tuo 2560x1440 muuten käytössä. Ainakin tuo kemmanen Kuvat-ohjelma avaa kuvat sillä resoluutiolla, joka on näytön asetuksista päällä.

Videokäsittelyssä hehkutetaan, että 4K:n rinnalle mahtuu kontrollit yms. Onko tämä 4K-kuva skaalattu eri resoluutioon, jotta kaikki mahtuu tuolla 2560x1440-resoluutiolla näytölle?

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 8.1.2017 klo 21.08
Kirjoittaja Eki79
Kyllä videon muokkaus ohjelmat käyttää 5K resoluutiota ja näin ollen 4K videot on 1:1 näytöllä ilman mitään skaalauksia. Toi on ihan ohjelma kohtaista onko 5K reso kokonaan käytössä vai toi 2.5K HIRes missä pikselit tuplataan.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 9.1.2017 klo 21.49
Kirjoittaja Pelle
Mikäli näin on, hienoa! Onko tämä tieto vai arvaus? Hieman epäilen, ettei kone pysty osaa ruudusta näyttämään eri resoluutiolla. Itse en ole vielä törmännyt moiseen, mutta eipä kotona vielä olekaan 5K iMacciä.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 9.1.2017 klo 22.20
Kirjoittaja Eki79
Tottakai koko ruutu on täydellä resoluutiolla. Ihan sovelluksesta kiinni asettaako 5K moodin päälle vai meneekö 2.5K HIRes moodilla. Valta osa on tottakai tolla 2.5K mut iMovie ja muutamat muut asettaa resoluution täyteen 5K Ja sovellus on alkujaankin tehty myös tukemaan sitä resoluutioo.

On mulla ollut iMac 5K ja nytkin on 5K näytön kanssa MBP.

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 9.1.2017 klo 23.22
Kirjoittaja Sherukka
Pelle kirjoitti:
Eki79 kirjoitti:Kyllä videon muokkaus ohjelmat käyttää 5K resoluutiota ja näin ollen 4K videot on 1:1 näytöllä ilman mitään skaalauksia. Toi on ihan ohjelma kohtaista onko 5K reso kokonaan käytössä vai toi 2.5K HIRes missä pikselit tuplataan.


Mikäli näin on, hienoa! Onko tämä tieto vai arvaus? Hieman epäilen, ettei kone pysty osaa ruudusta näyttämään eri resoluutiolla. Itse en ole vielä törmännyt moiseen, mutta eipä kotona vielä olekaan 5K iMacciä.

Tuohan oli tuon skaalauksen "nerokkuus" että käytetään kaikkia pikseleitä jopa käyttöliittymässä vaikka se skaalataankin isommaksi ja kuva ja videot näytetään aina käyttäen kaikkia pikseleitä. Vaati aikoinaan vanhojen ohjelmien muokkausta jotta osaisivat saman mutta ei kai sellaisia enää tänä päivänä löydykään jotka eivät osaisi?

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 10.1.2017 klo 21.58
Kirjoittaja Pelle
Jos nappaa jpg:n auki ja vaihtelee resoluutiota, on kuva eri kokoinen näytöllä resoluutiosta riippuen. Ehkäpä joillakin ohjelmilla ei siis käy näin. :)

Re: iMac 27" 5K

ViestiLähetetty: 10.1.2017 klo 22.31
Kirjoittaja Sherukka
Kokeilin ja petyin minäkin!? Preview ja Xee esim. eivät toimi mutta Aperture toimii.
EDIT: Preview retina tuki näköjään rikottu jossain OS X -versiossa ja ei ikinä korjattu sen jälkeen.