Ruokatopic
-
- Viestit: 2491
- Liittynyt: 1.7.2006 klo 15.49
- Paikkakunta: Ulkomaat
Viesti Kirjoittaja ompputetteri »
Joskus laitan tonnikalaa ja simpukoita, mutta harvemmin...
E: tulipa tästä sekava
-
- Viestit: 3742
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 11.15
- Paikkakunta: Helsinki
-
- Viestit: 7041
- Liittynyt: 24.2.2004 klo 10.00
- Paikkakunta: Joensuu
-
- Viestit: 25436
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 15.24
- Paikkakunta: Oulu
-
- Viestit: 2715
- Liittynyt: 14.3.2006 klo 9.23
- Paikkakunta: Espoo
-
- Viestit: 7041
- Liittynyt: 24.2.2004 klo 10.00
- Paikkakunta: Joensuu
-
- Viestit: 7041
- Liittynyt: 24.2.2004 klo 10.00
- Paikkakunta: Joensuu
-
- Viestit: 2368
- Liittynyt: 23.2.2007 klo 14.16
- Paikkakunta: Espoo
-
- Viestit: 17687
- Liittynyt: 25.11.2004 klo 11.57
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Mustikka-valkosuklaa-muffinssit
Viesti Kirjoittaja Anniel »
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
200 g voita/margariinia sulatettuna
3,5 dl sokeria
2-3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
3,5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata (jos haluat muffinsseihin valkosuklaakuorrutuksen tarvitset yhteensä 200 g suklaata.)
Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi ja lisää joukkoon jäähtynyt, sulatettu rasva. Sekoita taikinaan jauho-ruokasoodaseos ja maito. Lisää karkeaksi muruksi pilkottu suklaa. Sekoita mustikoiden joukkoon ripaus jauhoja ja nostele ne varovasti taikinaan. Lusikoi taikina muffinssivuokaan. Muista jättää kohoamisvara! Paista 200 ℃ uunissa 20-25 minuuttia. Jäähdytä. Kuorrutusta varten sulata 100 g suklaata vesihauteessa ja levitä jäähtyneiden muffinssien päälle.
Herkuttele!
-
- Viestit: 2368
- Liittynyt: 23.2.2007 klo 14.16
- Paikkakunta: Espoo
Re: Mustikka-valkosuklaa-muffinssit
Viesti Kirjoittaja maxima »
Anniel kirjoitti:
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
200 g voita/margariinia sulatettuna
3,5 dl sokeria
2-3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
3,5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata (jos haluat muffinsseihin valkosuklaakuorrutuksen tarvitset yhteensä 200 g suklaata.)
Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi ja lisää joukkoon jäähtynyt, sulatettu rasva. Sekoita taikinaan jauho-ruokasoodaseos ja maito. Lisää karkeaksi muruksi pilkottu suklaa. Sekoita mustikoiden joukkoon ripaus jauhoja ja nostele ne varovasti taikinaan. Lusikoi taikina muffinssivuokaan. Muista jättää kohoamisvara! Paista 200 ℃ uunissa 20-25 minuuttia. Jäähdytä. Kuorrutusta varten sulata 100 g suklaata vesihauteessa ja levitä jäähtyneiden muffinssien päälle.
Herkuttele!
Olisi yksi kysymys muffinsseista...
... ETTÄ MISSÄ NE OLIVAT PERJANTAINA??
"I have a rule: if you're an idiot then don't speak"
-
- Viestit: 17687
- Liittynyt: 25.11.2004 klo 11.57
- Paikkakunta: Hämeenlinna
Re: Mustikka-valkosuklaa-muffinssit
Viesti Kirjoittaja Anniel »
Keittiössä, missäs sä sitten olit?maxima kirjoitti:Olisi yksi kysymys muffinsseista...
... ETTÄ MISSÄ NE OLIVAT PERJANTAINA??
Niitä on vielä 5 kpl jäljellä, jos nopeesti tuut hakeen niin saat
-
- Viestit: 2368
- Liittynyt: 23.2.2007 klo 14.16
- Paikkakunta: Espoo
Re: Mustikka-valkosuklaa-muffinssit
Viesti Kirjoittaja maxima »
Jahas. Ai missä minä olin? Taisin käydä humalassa.Anniel kirjoitti:Keittiössä, missäs sä sitten olit?maxima kirjoitti:Olisi yksi kysymys muffinsseista...
... ETTÄ MISSÄ NE OLIVAT PERJANTAINA??
Niitä on vielä 5 kpl jäljellä, jos nopeesti tuut hakeen niin saat
"I have a rule: if you're an idiot then don't speak"
-
- Viestit: 486
- Liittynyt: 17.7.2006 klo 17.17
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja e-mac »
netissä vuodesta 1993
nyt käytössä iMac 20" / 2007; 2,4 GHz, 4 Gt
MacBook / 2017; 1,3 GHz, 8 Gt
iPad Mini2
-
- Viestit: 486
- Liittynyt: 17.7.2006 klo 17.17
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja e-mac »
Kotipizzan kinkku-herkkusieni-ananas-oliivipizza (oreganolla) on sellainen kulmakivi, että siihen verrataan kaikkia maailman pizzoja.maxima kirjoitti:Tuli tuolla iiärceen puolella keskusteltua ja syötyä Italian lahjaa maailmalle, pizzaa.
Mikäs on ihmisten lempipizza? Mistä tulee tilattua ja kuinka usein? Mikä tekee pizzan, mikä ei sovi laittamallakaan?
Pizzaan ei sovi imho kebab-liha, pizza pizzana ja kebab kebabina.
Kotitekoisissa pizzoissa olen tehnyt hienoja gourmet-luomuksia, jotka paistetaan mahdollisimman kuumassa uunissa pizzakiven päällä. Kaikkein paras on ollut kalkkuna-valkohomejuustopizza! Siinä oli joulukalkkunan jämiä ja muistaakseni sopivan kypsää valkoista Castelloa. NAM!
netissä vuodesta 1993
nyt käytössä iMac 20" / 2007; 2,4 GHz, 4 Gt
MacBook / 2017; 1,3 GHz, 8 Gt
iPad Mini2
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Viesti Kirjoittaja Maza »
Tein joskus vuosia sitten poronmunuaisia, voisikohan reseptiä soveltaa karitsaan? Enpä muista, pitikö munuaisia ryöpätä tai liottaa maidossa tai jotain, mutta homman clue on liekitys. Minä viipaloin munuaiset mahdollisen esivalmistelun jälkeen ohuiksi kiekoiksi ja paistoin nopeasti. Ja sitten liekitys Cointreau'ssä. Joku soosi siinä tietysti oli lisänä, sieniä ehkä. Ainakin ne sopisivat sesonkiin.e-mac kirjoitti:Hei täällä on lammasfanaatikkoja! Kertokaapa viisaina, miten valmistetaan karitsan munuaisia? Näin sellaisia myytävän hallissa ja näyttivät oikein mukavilta. Mutta en viitsinyt ostaa kun en ole eläessäni nähyt reseptiä jossa käytettäisiin niitä!
Hallissa kauppias varmasti tietää, pitääkö noita kiehauttaa tms. ennen varsinaista kypsennystä.
-
- Viestit: 25436
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 15.24
- Paikkakunta: Oulu
Viesti Kirjoittaja Erño »
Sanonpa että myrkkysuodatinta ei kanata syödä. Ei ne edes maistu hyvältä, kuten arvata saattaa.e-mac kirjoitti:Hei täällä on lammasfanaatikkoja! Kertokaapa viisaina, miten valmistetaan karitsan munuaisia? Näin sellaisia myytävän hallissa ja näyttivät oikein mukavilta. Mutta en viitsinyt ostaa kun en ole eläessäni nähyt reseptiä jossa käytettäisiin niitä!
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Viesti Kirjoittaja Maza »
Sano mitä sanot, mutta liekitetyt munuaiset ovat herkullisia. Rakenne on miellyttävä, ei lainkaan sitkeä, kuten huono maksa huonosti valmistettuna. Maku on mieto, mutta liekitys ei sitä peitä. Tuossa ylempänä mainitsin Cointreaun, mutta konjakki sopii tietysti ihan yhtä hyvin.Erño kirjoitti:Sanonpa että myrkkysuodatinta ei kanata syödä. Ei ne edes maistu hyvältä, kuten arvata saattaa.
Google muuten löytää aika paljon munuaisreseptejä, yhdessä liekitetään Pernodilla.
Pitäisiköhän laittaa munuaisia viikonloppuna....
-
- Viestit: 25436
- Liittynyt: 9.6.2005 klo 15.24
- Paikkakunta: Oulu
Viesti Kirjoittaja Erño »
Ehkä nuo munuaiset ei maistunu kun en uittanu niitä liköörissäMaza kirjoitti:Sano mitä sanot, mutta liekitetyt munuaiset ovat herkullisia. Rakenne on miellyttävä, ei lainkaan sitkeä, kuten huono maksa huonosti valmistettuna. Maku on mieto, mutta liekitys ei sitä peitä. Tuossa ylempänä mainitsin Cointreaun, mutta konjakki sopii tietysti ihan yhtä hyvin.Erño kirjoitti:Sanonpa että myrkkysuodatinta ei kanata syödä. Ei ne edes maistu hyvältä, kuten arvata saattaa.
Google muuten löytää aika paljon munuaisreseptejä, yhdessä liekitetään Pernodilla.
Pitäisiköhän laittaa munuaisia viikonloppuna....
Noh, ei voe mittään, pitää tyytyä suklaaneliöihin ja pullaan maidon kanssa 8)
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Viesti Kirjoittaja Maza »
Viikonloppuna pitäisi tarjoilla vaativalle seurueelle sapuskaa. Armottoman pohdinnan jälkeen päädyin Italiaan. Tarjolle laitan Osso buccoa gremolatan kanssa ja kaveriksi kanttarellirisottoa. Pitäisiköhän keksiä jotain salaattia vielä vai riittääkö tuo gremolada? Jälkiruoka on harkinnan alla. Panna cotta se on, jos edes laitan jälkkäriä. Ainakin espressoa tai cappuccinoa saavat, se on selvä. (Vaikka cappuccinoa ei pitäisikään nauttia enää iltapäivällä, saati illalla.)
Toivottavasti maistuu.
-
- Viestit: 9612
- Liittynyt: 10.10.2004 klo 5.05
Viesti Kirjoittaja Mikael K. »
Pizza alla Sisciliana (Sisilialainen pizza):
Aineet (fm*)
- 1,5 dl vettä
- 0,5 tl sokeria
- 1,5 tl hiivaa
- 225 g vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- pieni purkillinen tomaattipyrettä (oikeastaan tuoreita tomaatteja, pyreestä saa enemmän potkua)
- mustapippuria
- oreganoa
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 175 g mozzarellajuustoa raastettuna
- 8 anjovisfilettä
- 6 mustaa kivetöntä oliivia halkaistuna
Valmistus
1. liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen ja anna seistä 5- 10 min.
2. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Tee jauhojen keskelle kolo ja kaada öljy sekä hiivaseos koloon.
3. sekoita taikina tasaiseksi ja pehmeäksi. Kaada se jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa n. 10 min. ja siirrä se takaisin kulhoon. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
4. Kumoa taikina leivinpöydälle ja tee siitä pyöreitä levyjä (n. 30 cm). Nosta levy uunipellille, jossa on leivinpaperia.
5. Voitele levy tomaattipyreellä. Ripottele tomaattijutun päälle oreganoa, mustapippuria ja valkosipuli sekä kalat .
6. Levitä juustoraaste, asettele anjovisfileet ja oliivit kauniiseen asetelmaan.
7. Voitele pizza kevyesti öljyllä.
8. Paista pizza uunissa, joka on kybällä muutaman minuutin ajan = kunnes reunat saavat kauniin värin.
8. Tarjoa heti jääkylmän Coca-Colan kanssa (lasi täyteen jäitä ja cokis päälle).
Täytevaihtoehtoja voi toki käyttää muitakin. Tällä reseptillä pitäisi kuitenkin päästä alkuun. Palan painikkeeksi voi katsoa Kummisedän ja oppia loistavan pastareseptin seuraavaa kokkauskertaa ajatellen.
*Ohjeet ovat fiiliksen mukaan (fm) eli neuvovat vain oikeille jäljille.
-
- Viestit: 7041
- Liittynyt: 24.2.2004 klo 10.00
- Paikkakunta: Joensuu
-
- Ylläpitäjä
- Viestit: 50718
- Liittynyt: 30.12.2005 klo 21.24
- Paikkakunta: Tampere
Viesti Kirjoittaja amanita »
Leipäkoneella värkkään silloin tällöin kivan makuisen jyvähässäkän.
Ohjeet kopsattu Omppulin työpöydälle! Kiitti! Kerron myöhemmin lopputuloksen kokeilusta. ]
Apple-käyttäjät ry:n jäsen • http://appleusers.fi/
-
- Viestit: 4389
- Liittynyt: 3.1.2005 klo 14.37
-
- Viestit: 842
- Liittynyt: 8.4.2005 klo 21.11
- Paikkakunta: Helsinki
Viesti Kirjoittaja Hiljaisuus »
Pohja (riittää noin kolmeen pizzaan):
0,5 dl öljyä
1,5 dl vettä
ripaus suolaa
vehnäjauhoja riittävästi
Öljy ja vesi kaadetaan kulhoon, suola sekaan. Lisätään vehnäjauhoja samalla vaivaten niin kauan, että taikina ei enää tartu sormiin. Annetaan taikinan seistä sen aikaa, kun valmistetaan tomaattikastikkeet ja mahdolliset muut valmistamista vaativat täytteet.
Tomaattikastikkeeni on sitten enemmän fiilispohjalla tehtyä, että siihen on aika vaikea antaa reseptiä. Ihan jännää pizzaa saa myös tomaattikastikkeen sijaan laittamalla tuoresalsaa.
Pizzat paistetaan 250 asteisessa uunissa pizzakiven kanssa.
Ompput: Mb Pro 17" unibody, 2.8 Ghz, 8 gb, 500 gb, anti-glare / Air 11", 1.6 Ghz, 4 gb, 128 gb
Palvelin: AMD 64 Laptop / FreeBSD
iPod/iPad/iPhone: 16 gb nano 5th gen violetti / 32gb wifi / 4 32GB musta
-
- Viestit: 7416
- Liittynyt: 20.5.2005 klo 10.41
- Paikkakunta: Turku I
Viesti Kirjoittaja Maza »
Mä olen pari kertaa sortunut tähän. Helppo tapa saada pizzaa omasta uunista. Tässä on vain yksi huono puoli, viereisestä pizza- tai kebu-paikasta saa parempaa pizzaa halvemmalla. Tässä Lidlin tuotteessa on meikäläisen makuun vähän turhan paksu pohja. Mutta turhaa kai tämä kritiikki, kun olen ainakin kahdesti tällaisen ostanut.matteus/2 kirjoitti:Pizzan ystäville vinkkinä: Lidlistä saa eineshyllystä paketteja missä on valmis pohja levinpaperiin käärittynä, sekä purkillinen kastiketta. Siihen sitten täytteet maun mukaan. Helppo ja hyvä!
Ja nyt kun ollaan tukevasti Italiassa, lienee paikallaan yksi sikäläinen resepti.
Grissini eli kuivia leipätikkusia.
1 pss kuivahiivaa
7½ dl vehnäjauhoja
3 dl vettä
4 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
Kuivat aineet sekaisin ja lämmin vesi (45 C) sekä öljy mukaan. Nostatus ja eiku leipomaan. Venuttele taikinasta sormen paksuisia ja n. 20 cm pitkiä pötköjä. Anna kohota vielä hetken ja paista 225 asteessa, kunnes ovat mukavan värisiä. Tarjoa jäähtyneinä. Taikinaan voi lisätä oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, yrttejä tai parmensaania. Tai oikeastaan melkein mitä vaan, mitä mieleen tulee. Eikä toi reseptikään ole ihan tarkka, jauhoilla ja öljyllä hienosäätöä niin, että on mukavasti leivottavissa. Sen pitää olla melko sitkasta.
- Yleiset aiheet
- ↳ Ajankohtaista Apple-maailmasta
- ↳ Käyttöjärjestelmät
- ↳ Ohjelmat
- ↳ Yleiskeskustelu
- Mac ja oheislaitteet
- ↳ Yleiskeskustelu laitteista
- ↳ MacBook, MacBook Pro ja MacBook Air
- ↳ iMac
- ↳ Mac mini
- ↳ Mac Pro ja Mac Studio
- ↳ Ongelmia Macin kanssa?
- iPhone, iPad ja Apple Watch
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitekeskustelu
- ↳ iPhone-, iPad- ja Apple Watch -ohjelmat sekä iOS
- ↳ Ongelmia iPhonen, iPadin tai Apple Watchin kanssa?
- Huviksi ja hyödyksi
- ↳ Off-topic
- ↳ Kuva ja graafinen suunnittelu
- ↳ Audio ja musiikki
- ↳ Video, televisio ja elokuvat
- ↳ Pelit ja pelaaminen
- ↳ Ohjelmointi, skriptit ja palvelimet
- ↳ Tietoturva ja varmuuskopiointi
- ↳ Verkot, mobiilidata ja muut puhelimet
- ↳ Retronurkka
- ↳ Foorumin ylläpito
- Kauppapaikka
- ↳ Myydään Mac
- ↳ Myydään iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Myydään muut Applen tuotteet
- ↳ Myydään muuta tietotekniikkaa
- ↳ Ostetaan Mac
- ↳ Ostetaan iPhone, iPad ja iPod
- ↳ Ostetaan muut Applen tuotteet
- ↳ Ostetaan muuta tietotekniikkaa
- ↳ Vaihdetaan, annetaan, työtä haetaan ja tarjotaan
- ↳ Kauppapaikan keskustelu ja hintavinkit